Buna ziua. Astept cu bagajele la usa cum se spune sa se hotarasca odata cei de la Institutul lui Peste de recuperare sa confirme programarea pentru internare, data pe care-o tot amana. Pentru ca trebuie dar imi si place, intre timp mai si gatesc. Pentru fetele bune-bune care ma cititi ma grabesc sa va dau inainte de week-end o reteta simpla dar deosebita de prajitura pentru care o sa ma pomeniti, desi nu tin, macar sa stiu ca v-a placut. Ingrediente Toate cele de la prajitura mea cu iaurt si fructe, minus fructele, pentru blat + un borcan mare cu gem acrisor nuci usor prajite si zdrobite mare 2 sticlute cu rom un pachet unt 150 g zahar Preparare 1 Coaceti blatul prajiturii cu iaurt (am vazut eu ca ati facut-o deja) alegand o tava inalta, dreptunghiulara. 2 Lasati-l la racit.3 Taiati blatul la jumatate, cum il taiati pe cel de tort. 4 Faramitati una din jumatati cu degetele intr-un bol maricel si stropiti-o cu romul. 5Cealalta jumatate o ungeti cu gem. 6 Intr-un castron frecati untul cu zaharul (daca puteti, puneti din cel f fin sau, mai bine, pudra) si nucile, uniti-le cu faramitele de blat inmuiate de rom si intindeti-le cu lingura peste jumatatea de blat din tava, unsa cu gem. Dati la rece prajitura (unde va recomand s-o si pastrati), untul va inchega amestecul acesta de deasupra iar gemul va “uda” si el blatul care astfel nu va ramane uscat. Sa-mi spuneti cum v-a iesit, daca v-a placut. Prajitura este inspirata dupa reteta uneia numita Franzi schnitten.