Fructe de mare

Cea mai importanta resursa de hrana nu se afla pe uscat, ci in largul marilor si oceanelor. Pamantul mai este numit si Planeta Albastra tocmai datorita cantitatii impresionante de apa. Este firesc, asadar, ca aici sa se gaseasca si cea mai mare biodiversitate de pe glob. Si totusi, cum a ajuns istoric sa fie indreptata atentia omului catre nesfarsita intindere albastra? Citeste in randurile urmatoare si afla!


Istoria pescuitului


Cele mai multe civilizatii umane s-au dezvoltat pe malurile marilor si fluviilor. Pestii de apa dulce si sarata au reprezentat o sursa importanta de hrana, in jurul carora asezarile umane s-au mentinut timp indelungat. Chiar daca cresterea animalelor si agricultura s-au dezvoltat aproape in acelasi timp, pescuitul a ramas singura resursa pentru triburile ramase pe insule sau care nu au reusit sa se dezvolte in alte moduri.

Fructele de mare


In zilele noastre fructele de mare sunt considerate a fi o delicatesa carora putini ii pot rezista. Cele mai bune astfel de preparate trebuie sa fie aduse din mediul lor natural in maximum 12 ore altfel gustul incepe sa capete valente neobisnuite. Scoicile, midiile si alte diferite tipuri de fructe de mare sunt preferatele bucatarilor deoarece preapararea lor necesita foarte putina pregatire spre deosebire de alte produse care provin din ocean.


Mai nouă Mai veche